Er bestaan verschillende soorten veiligheidsglas.
Letselbeperkend veiligheidsglas
Bescherming tegen verwondingen. Als in uw huis een ruit breekt, bijvoorbeeld doordat er iemand tegenaan loopt of doordat een deur of raam dicht waait, kunnen glasscherven een risico vormen voor u en uw kinderen. Als u dit risico wilt voorkomen, kunt u kiezen voor Stratobel. Deze gelaagde glassoort blijft ook na breuk gewoon op zijn plaats waardoor verwondingen worden voorkomen. Naast het gelaagde glas, kennen we ook nog gehard veiligheidsglas. Dit glas wordt gebruikt voor deuren en tafelbladen, bij een breuk valt de glasplaat uiteen in duizenden kleine stukjes.
Inbraakwerend veiligheidsglas
Beveiliging tegen inbraak: Ruiten vormen een kwetsbaar onderdeel van de woning als het gaat om inbraakbeveiliging. Voor de doorgewinterde inbreker vormt traditioneel glas nauwelijks een barriëre. Ook hier kan Stratobel uitkomst bieden. Het gelaagde glas maakt het ongewenste bezoekers een stuk lastiger en heeft daardoor ook een afschrikkende werking.
Brandwerend veiligheidsglas
Met name in huizen waarin veel glas wordt verwerkt is het verstandig speciaal glas toe te passen om de brandveiligheid te waarborgen. Met het oog hierop kunt u kiezen voor Pyrobel: een doorzichtige gelaagde beglazing die is samengesteld uit één of meer brandwerende tussenlagen.
Gelaagd glas met folie
Gelaagd glas bestaat uit twee glasbladen die bij elkaar worden gehouden door middel van een folie. De folies zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Door verschillende folies met elkaar te combineren is het aantal kleuren, dat gemaakt kan worden, bijna oneindig. Enkele voorbeelden staan hieronder.